Tiede & tutkimus

Teknologia

Zoonon kyky tuhota fyysisesti taudinaiheuttajat korvaa vaarallisten kemikaalien, hopean, vetyperoksidin ja alkoholin käytön tarpeen. Tätä menetelmää vastaan mikro-organismi ei kykene mutatoitumaan ja näin Zoono ei myöskään edesauta sairaalabakteerien kehittymistä.

Zoono on väritön, käytännössä hajuton, pesua kestävä, ympäristöä vähän kuormittava joka ei värjää tai syövytä käsiteltyjä pintoja. Se on iho- ja allergiaystävällinen tuote ihmisille ja eläimille, mutta sillä on laajakirjoinen teho taudinaiheuttajia vastaan. Huomionarvoista on, että normaali puhdistaminen ei vähennä Zoono molekyylin antimikrobista aktiivisuutta.

Zoono Group Ltd. yhtiön liikesalaisuutena on kvaternäärisen ammoniumyhdisteen taustalla oleva Zoono teknologia, joka mahdollistaa Zoonon ainutlaatuisen pitkäkestoisen tehokkuuden taudinaiheuttajia vastaan.

Alkoholiton Zoono perustuu huippukehittyneeseen silikonipolymeeriteknologiaan. Se luo pinnoille fyysisesti toimivan suojakalvon joka koostuu kovalenttisen sidoksen muodostavista biosidimolekyyleistä. Suojakalvo on hengittävä ja se tuhoaa keskimäärin 99.9 % yleisimmistä taudinaiheuttajista.

Zoono tuotteiden pääraaka-aineena on puhdistettu, deionisoitu vesi ja tehoaineena kvaternäärinen ammoniumyhdiste.

Kvaternaarisen ammoniumyhdisteen alkuperä löytyy suoraan luonnosta (hiekasta), mutta tehoaine valmistetaan synteettisesti laadun varmistamiseksi.

Tehoaineen osalta käyttöturvallisuus on huippuluokkaa! Zoonoa saa käyttää vain ulkoisesti, mutta haittavaikutukseltaan se on tutkitusti verrattavissa C-vitamiiniin (LD50 luokitus) ja ammoniumyhdisteitä käytetään yleisesti tuotteissa kuten hammastahnat, saippuat, piilolinssit…

Kuinka zoono toimii?

Pelkistetysti kuvattuna pinnalle muodostuu antimikrobinen ”piikkikalvo”, jonka ”piikit” ovat positiivisesti varautuneita. Positiivinen varaus ja haitallisten mikro-organismien negatiivisesti varautunut molekyylirakenne vetävät toisiaan puoleensa ja ”piikit” tuhoavat mikro-organismin soluseinän ja -kalvon; organismi tuhoutuu, mutta Zoonon suojakalvo antaa pitkäkestoista suojaa.

Tehokkuus ja testaus

Zoono noudattaa ympäri maailmaa annettuja säädöksiä ja se on läpäissyt testit esim. PAS 2424:2014, EN 1276, EN 1500, EN 1650, EN 13697 ja EN 14476

Laboratoriot

Seuraavat testit vahvistavat Zoono teknologian tehokkuuden:

(napsauta laajentaaksesi)

ESIMERKKEJÄ MUUTAMISTA TUTKIMUKSISTA:

KENTTÄTESTI: London Underground – Zoono Antimicrobial Treatments Trial Report, Report Number: 02/15, 17 September 2015

SAIRAALATUTKIMUS: Long Term Efficacy of ZOONO MICROBE SHIELD (also referred to as Zoono Z-71) Within a Hospital (Non-Surgical) Intensive Care Unit, Thomas L. Heleotis MD, CPE, Monmouth Medical Center / RWJBarnabas Health, August 30, 2016

COVID-19: Test identification ref: J001347, Quantative suspension test for evaluation of virucidal activity in the medical area (Phase 2 Step 1), Angela Davies, CEO / Microbiological Solutions Limited, UK 24.02 & 27.02, 2020

 

ZOONO SÄILYY AKTIIVISENA IHOLLA JOPA 24 TUNTIA

Värilliset palkit osoittavat patogeenien lisääntymistä käsissä joissa ei ole Zoonoa. ”Zoono käsissä” (treated) patogeenien lisääntyminen on käytännössä olematonta.

Huom. Tutkimus on tehty laboratorio-olosuhteissa