Mitä, Missä &
Milloin

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli et löydä vastausta alla olevasta listasta, niin ota yhteyttä meihin

1. Kuinka Zoono eroaa muista käsi- ja pintadesituotteista?

Alkoholittomat Zoono tuotteet ovat tutkitusti tehokkaita ja edullisia käytössä. Muista poiketen ne tarjoavat aidosti pitkäkestoista suojaa taudinaiheuttajia vastaan joka kestää normaalin käsien ja pintojen pesun suojaavaa tehoaan menettämättä: Zoono käsidesi suojaa jopa 24 tuntia yhdellä käsittelyllä ja Zoono pintadesi jopa 30 vuorokautta. Zoonon käyttöaika valmistuksesta parasta ennen päivään on 3 vuotta ja se ei myöskään menetä tehokkuuttaan avattuna. Tuotteet soveltuvat kaikille pinnoille ja ainutlaatuisten ominaisuuksiensa vuoksi Zoono pintadesi on esim. validioitu käytettäväksi Airbus ja Boeing alustoille.

OLETKO TULLUT AJATELLEEKSI, ETTÄ… ?
ALKOHOLI pyrkii tuhoamaan käsistä taudinaiheuttajat, mutta se ei tehoa lainkaan itiömuodossa oleviin taudinaiheuttajiin. Alkoholi tuhoaa käsistä myös ihmisen terveyttä normaalisti suojaavan bakteerikannan ja kädet ovat heti alkoholin kuivuttua täysin alttiita ja suojaamattomia taudinaiheuttajia vastaan.
HOPEA ja siihen liittyvät antimikrobiset tuotteet ovat merkittävä ympäristöriski luonnolle ja altistumisuhka ihmisten terveydelle (References: Silver leaching, Svenskt Vatten 11/2018. Nanosilver: safety, health and environmental effects and role in antimicrobial resistance, European Commission / Scientific Committee on Emerging and Newly Identified Health Risks (SCENIHR), 06/2014). 
VETYPEROKSIDI on pohjimmiltaan valkaisuaine joka ei kestä käsien eikä pintojen pesua ja se voi aiheuttaa värimuutoksia.

2. Voiko Zoonoa käyttää alkoholipohjaisten käsidesien kanssa?

Kyllä. Zoono on ainutlaatuinen tuote sillä se muodostaa mekaanisesti toimivan suojakalvon (kovalenttisen sidoksen) johon alkoholi ei vaikuta. Mikäli itse haluat / terveydenhuollon säädökset vaativat ”alkoholihuuhteen” käyttöä, niin yhteiskäytölle ei ole esteitä. Suosittelemme, että näissä tapauksissa Zoono laitetaan käsiin ensiksi ja näin ollen se muodostaa perussuojan taudinaiheuttajia vastaan.

3. Kuinka luotettava Zoono on - onko sitä tutkittu?

Zoonon käyttämä tehoaine on hyväksytty käytettäväksi EU:ssa biosidisena tehoaineena. Tutkimuksia on tehty ympäri maailmaa sijaitsevissa laboratorioissa vuoden 2020 alkuun mennessä jo yli 150. Tuotteiden markkinointiväittämät perustuvat konkreettisiin tutkimuksiin ja ne ovat tarvittaessa toimivaltaisten viranomaisten käytettävissä. Tehtyjen tutkimusten mukaan Zoono tehoaa yleisimpiin taudinaiheuttajiin kuten H1N1, E. coli, MRSA, salmonella, sienet, homeet & levät. Käyttöturvallisuusesimerkkeinä mainittakoon, että Zoono pintadesi on elintarvikelaatuinen (NZFSA) ja mm. Lontoon julkisesta liikenteestä vastaava organisaatio – Traffic for London (TfL) – on valinnut Zoonon taisteluun COVID-19 koronavirustautia vastaan.

4. Kenelle Zoono käsidesituotteet soveltuvat?

Zoono käsidesi soveltuu kaikenikäisille tuoteselosteen mukaisesti käytettynä. Se on käytännössä hajuton, väritön, iho- ja allergiaystävällinen tuote. Tuote on monikäyttöinen: yleisimmät käyttökohteet ovat käsien ja haavojen desinfiointi sekä jalkojen hoito (esim. jalkasilsa, haavaumat, hiertymät). Todettakoon lisäksi erikseen, että Zoono käsittely EI ESTÄ sormenjälkilukijoiden tunnistusta.

5. Voiko Zoono olla haitallista ja tunkeutua ihoon/elimistöön?

EI. Zoono on vesipohjainen formula jonka muodostaman kalvon ainesosat eivät pysty lainkaan tunkeutumaan ihoon/elimistöön. Zoono on näin ollen 100 %:sti turvallinen myös kehossa oleville soluille. Tämän johdosta Zoonoa voi turvallisesti käyttää myös rikkoutuneelle iholle ja haavanhoidossa ilman pelkoa altistumisesta.

6. Kuinka paljon Zoonon käyttö todella maksaa päivän aikana?

Perinteisiin alkoholipohjaisiin (min. w-70 %) käsidesituotteisiin verrattuna Zoono on selvästi edullisempi. Alkoholipohjaisen käsidesin käyttö maksaa 100 ml pullossa ostopaikasta riippuen n. 45 snt/pvä (käyttö 6 x pvä) ja Zoono 50 ml maksaa n. 21 snt/pvä (käyttö 1 x pvä). HUOM. Zoonon pieni käsidesipullo riittää jopa 66 vrk/hlö – pullosta saa 135 pumppausta!

7. Voiko Zoono tuotteita käyttää lemmikkieläimille?

Kyllä. Zoono käsidesiä voi käyttää turvallisesti myös eläinten haavojen hoitoon ja Zoono pintadesiä häkkien / pentuaitausten pitkäkestoiseen desinfioimiseen.

Eläinnäyttelyissä Zoonon käsidesi on vertaansa vailla oleva tuote näyttelytuomarien ja kehäavustajien käsihygieniaan. Esim. koiranäyttelyissä tuomarien tulisi desinfioida kätensä ennen kunkin koiran fyysistä arvostelua. Tämä tarkoittaa alkoholihuuhdetta käytettäessä käsien desinfioimista ehkäpä 20 kertaa yhden tunnin aikana, eli päivätasolla desinfiointikertoja voi kertyä näin jopa lähelle 100 kpl/pvä.
Zoono käsi- ja pintadesituotteita käyttämällä minimoit mahdollisten taudinaiheuttajien siirtymisen näyttelyalueelta kotiisi jo ennen näyttelyyn menemistä… varsinkin, jos olet huolehtinut myös kenkiesi desinfioinnista!

Eläinlääkinnän osalta on hyvä tietää, että Zoono tehoaa myös kissojen koronavirukseen (Feline Coronavirus, FCov) ja minimoi kissoilla riskin sairastua vatsakalvontulehdukseen (Feline Infectious Peritonitis, FIP). Ks. etusivulla ZOONO & COVID-19

8. Mitkä ovat pitkäkestoista suojaa tarvitsevia tilanteita?

Vain mielikuvitus on rajana, mutta ohessa muutamia käytännön esimerkkejä. Käyttämällä Zoono käsidesiä suojaat itsesi, käyttämällä Zoono pintadesiä suojaat muut ihmiset.

Zoono käsidesi: – ostoskärryjen kahvat, hissien painonapit, rullaportaiden kaiteet, kättelytilanteet, ulkona ruokailu, pankkiautomaatit, maksupäätteet, kauppojen tyytyväisyysmittarit…

Zoono pintadesi: – ovien kahvat, valokatkaisijat, kaukosäätimet, kosketusnäytöt, näppäimistöt, WC-istuimen huuhtelupainike, vesihanat, auton ratti, kenkien pohjat (erikoistilanteissa)…

Paikkoja joissa Zoono tuotteiden käyttö on erityisen suotavaa: apteekit, sairaalat / terveyskeskukset (ks. kysymys 9.), päiväkodit, julkinen liikenne, julkiset WC:t, lentokoneet, laivat, taksit, ruokakaupat, yleisötapahtumat, messut, työpaikat joissa yhteiskäyttölaitteita…

9. Voiko Zoonoa käyttää sairaaloissa ja terveyskeskuksissa?

Sairaalatutkimus Monmouth Medical Center / RWJBarnabas Health. NJ, USA

Lainaukset tutkimuksesta: ”Tämän kokeen tulokset ovat vaikuttavia ja ne ylittävät odotuksemme. Saimme paljon paremman ja pitkäkestoisen hygieniaympäristön kuin mihin parhaat desinfiointikäytäntömme tällä hetkellä kykenevät.”
”Patogeenien väheneminen hyödyttää sekä sairaalaa ja sen potilaita. Zoono Microbe Shield tuotteen käyttö antaa potilaille ylimääräisen suojan ja vähentää sairaalahoitoa vaativien infektioiden tartuntariskiä (Hospital-acquired infections = HAIs). Tämä tulee vähentämään myös kustannuksia.” 

*Ref: Long Term Efficacy of ZOONO MICROBE SHIELD (also referred to as Zoono Z-71) Within a Hospital (Non-Surgical) Intensive Care Unit, Thomas L. Heleotis MD, CPE, Monmouth Medical Center / RWJBarnabas Health, August 30, 2016

St John sairaalan 6 viikkoa kestänyt ambulanssitesti, 07/2013 Uusi-Seelanti

PINNAT
Kuuden viikon kuluttua suoritetut lopulliset testit osoittivat, että ambulanssi A:n (Zoono) kaikki testipinnat säilyivät käytetyllä asteikolla puhtaina, kun taas verrokkiambulanssi B:n (normaalipuhdistus) bakteeritasot pysyivät jatkuvasti korkeina osoittaen, että ambulanssi oli kontaminoitunut.

KÄDET
Henkilökunnan palaute oli erittäin myönteistä liittyen erityisesti siihen että he olivat halukkaampia käyttämään Zoonon käsituotetta – se ei ollut haitallista herkälle iholle ja se tarjosi jatkuvaa suojaa. Pitkäkestoinen suoja koettiin tärkeäksi varsinkin tilanteissa joissa käsien pesumahdollisuutta ei ollut tai se oli hankalaa.

SUORAT LAINAUKSET HENKILÖKOHTAISISTA PALAUTTEISTA
”Helppokäyttöinen ja on mukavaa, että se suojaa sekä minua ja potilaitani joita hoidan” … ”Mahtava” … ”Ei kirvelyä. Minulla on erittäin herkkä iho…” … ”Helppo, luotettava ja se ei sisällä haitallisia aineita” … ”Säännöllinen käyttö ei haittaa ihoani” … ”Ennen testiä en paljoakaan ajatellut näitä ambulanssissa olevia paikkoja joita koskemme käsillämme koko ajan kuten esim. auton rattia. Olin paljon keskittyneempi potilaittemme koskemiin paikkoihin, mutta ymmärrän kyllä hyvin että koskemalla likaisiin paikkoihin emme suojaa itseämme emmekä potilaitamme…”
… ”Olisi hienoa, mikäli saisimme tämän käyttöömme” …

10. Mistä Zoono tuotteita voi ostaa?

Zoono tuotteita voi ostaa erikoisliikkeistä kuten esim. apteekeista, terveyskaupoista, eläintarvikeliikkeistä ja SYMPPIKSESTÄ