TEHOAAKO ZOONO COVID-19 VIRUKSEEN?

SYMPPIS LISÄYS: Zoono on läpäissyt onnistuneesti EN 14476 testin vaipallisten virusten (enveloped viruses) osalta myös Iso-Britanniassa. 
Referenssit: Microbiological Laboratories Ltd. (UK) 08.10.2020 – J002248 (Zoono Hand Sanitiser = Zoono käsidesi), J002247 (Zoono Microbe Shield = Zoono pintadesi)


HUOM. AO. ARTIKKELI JULKAISTU JO 02/2020 JA NYT TIETO KORONAVIRUKSESTA ON LISÄÄNTYNYT

Zoono Group Limited (ASX:ZNO) on tyytyväinen voidessaan ilmoittaa, että laboratoriotestit COVID-19 virukseen liittyen ovat valmistuneet. Tulokset osoittavat, että Zoono Microbe Shield tuote (myös Zoono käsidesi tuotteessa käytetty teknologia) on yli 99,99 %:sti tehokas kissojen koronavirukseen (Feline Coronavirus = FCov on COVID-19 viruksen hyväksytty laboratorioverrokki. Surrogate viruses for use in disinfectant efficacy tests to justify claims against COVID-19, Australian Government Department of Health, March 20 2020).

COVID-19:sta on tullut maailmanlaajuinen huolenaihe, etenkin koska sen on osoitettu säilyvän pinnoilla jopa 9 päivää (23.4 nykytiedon mukaan jopa pidempään suom. huom.)

Zoono tuotteiden on osoitettu testeissä toimivan laajakirjoisesti patogeeneja vastaan pinnoilla 30 vuorokauden ajan ja käsissä 24 tunnin ajan.

Vaikka Zoonon oli aiemmin osoitettu toimivan naudan koronavirusta vastaan (laboratorioverrokki MERS:in tutkimiseksi), niin tämän viimeisimmän COVID-19 kannan osalta tarvittiin uusia kokeita.

Kaksi erillistä testiä suoritettiin EN-standardin 14476:2013 + A2:2019 mukaisesti. Ensimmäinen oli Vaccinia virusta vastaan, jota kutsutaan toisinaan vaipallisten virusten (joita on erityisen vaikea inaktivoida) ”emälaivaksi”; toinen testeistä tehtiin käyttäen kissan koronavirusta joka on siis maailmanlaajuisesti hyväksytty laboratorioverrokki COVID-19 virukselle.

EN 14476 on eurooppalainen standardi, jota sovelletaan lääkinnällisillä alueilla tuotteisiin kuten hygieeniset käsihuuhteet, hygieeninen käsienpesu, instrumenttien desinfiointi upottamalla, pintojen desinfiointi pyyhkimällä, suihkuttamalla, huuhtelemalla tai muilla tavoilla.

TULOKSET: Vacciniaa vastaan ​​tehty testi Zoono Z-71 Microbe Shield tuotteella vahvisti tuloksen > 4Log (joka vastaa yli 99,99%:n tehokkuutta). Zoono Hand Sanitiser tuotteessa käytetään myös samaa teknologiaa.

Toinen koe käyttäen kissan koronavirusta verrokkina COVID-19 virukselle vahvisti tuloksen 4,33Log (joka vastaa yli 99,99 %:n tehokkuutta).

Koronavirukset (Coronaviridae) ovat vaipallisia positiivissäikeisiä RNA-viruksia joilla on genomi. Koronavirukset aiheuttavat laajalti sairauksia eläimille ja ihmisille ja niitä on erityisen vaikea inaktivoida.

Zoono Group on erittäin tyytyväinen uusiin tuloksiin, jotka jälleen vahvistavat Zoono teknologian kykenevän olemaan osa ratkaisua jolla pystytään estämään COVID-19 viruksen leviämistä ja suojautumaan siltä. 

MIKÄ ON KORONAVIRUS?

Koronavirukset (CoV) ovat suuri joukko viruksia, jotka aiheuttavat sairauksia tavallisesta kylmettymisestä vaikeampiin sairauksiin, kuten Lähi-idän hengitysoireyhtymä (MERS-CoV) ja äkillinen vakava hengitystieoireyhtymä (SARS-CoV). Uusi koronavirus (nCoV) on kanta, jota ei ole aiemmin tunnistettu ihmisillä.

Koronavirukset ovat zoonoottisia, eli ne leviävät eläinten ja ihmisten välillä. Tarkoissa tutkimuksissa havaittiin, että SARS-CoV tartunta välittyi sivettikissoista ihmisiin ja MERS-CoV välittyi dromedaareista (kameleista) ihmisiin. Eläimistä löytyy useita tunnettuja koronaviruksia, jotka eivät ole vielä tarttuneet ihmisiin.

Yleisiä infektio-oireita ovat hengitysoireet, kuume, yskä, hengenahdistus ja hengitysvaikeudet. Vakavissa tapauksissa infektio voi aiheuttaa keuhkokuumeen, vakavan akuutin hengitysoireyhtymän, munuaisten vajaatoiminnan ja jopa kuoleman.

Tavanomaisia ​​suosituksia tartunnan leviämisen estämiseksi ovat säännöllinen käsien pesu, suun ja nenän peittäminen yskimisen ja aivastuksen yhteydessä, huolellinen lihan paistaminen ja kananmunien keittäminen. Vältä läheistä kontaktia niiden kanssa, joilla on hengityselinsairauksien oireita kuten yskää ja aivastelua.

MIKÄ ON COVID-19?

Vuoden 2019 uusi koronavirus – COVID-19 – on koronaviruskanta, joka tunnistettiin ensimmäisen kerran Wuhanissa, Kiinassa tapahtuneen taudin puhkeamisen yhteydessä tehdyssä tutkimuksessa. On tärkeää huomata kuinka helposti tapa jolla virus leviää henkilöiden välillä voi vaihdella. Jotkut virukset ovat erittäin tarttuvia, kun taas toiset virukset eivät tartu helposti. Tutkimuksia tehdään jatkuvasti jotta ymmärrettäisiin paremmin COVID-19 virukseen liittyviä kysymyksiä kuten esim. miten se leviää ja kuinka vakava se on. On selvää, että leviäminen tapahtuu ihmisten välillä.

MITEN PITKÄÄN KORONAVIRUS SÄILYY PINNOILLA?

Journal of Hospital Infection -lehden mukaan eri koronavirustutkimukset osoittivat, että huoneenlämpötilassa virukset voivat pysyä pinnoilla aktiivisina ja säilyä tartuntaa aiheuttavina jopa yhdeksän päivän ajan (23.4 nykytiedon mukaan jopa pidempään suom. huom.)

TEHOAAKO ZOONO COVID-19 VIRUKSEEN?

Edellä kerrotun perusteella Zoono Group on täysin vakuuttunut siitä, että se on yhtiönä erittäin hyvässä asemassa ja Zoono on osa ratkaisua taistelussa sekä koronavirusta kuin myös muita uusia virusuhkia vastaan. Zoono teknologia – erityisesti sen pitkäkestoisuus ja toimintatapa – tarjoaa kuluttajille ihanteellisen ratkaisun.

Zoono Microbe Shield testattiin menestyksekkäästi vuonna 2014 naudan koronavirusta vastaan ​​(laboratorioverrokki, jonka Maailman terveysjärjestö – WHO – on hyväksynyt käytettäväksi Coronaviridae-virusten testaamiseen, mukaan lukien MERS (CoV-MERS)). Testitulokset vahvistivat 99,99 %:n tehokkuuden viidessä minuutissa.